Látásjavulás az Áfonyával

Erősebb szemek: látásjavítás fekete áfonyával

A fekete áfonya kitűnő természetes támogatást nyújt szemünk számára, így segítségével megőrizhetjük és javíthatjuk látásunk élességét.

Fekete áfonya a szem egészségéért

A fekete áfonya a szemre gyakorolt jótékony hatásait főként a benne nagy mennyiségben jelenlévő antociánnak tudhatja be, mely egy rendkívül erős antioxidáns vegyület. Ennek köszönhetően képes az oxidatív károsodást szenvedett sejteket regenerálni, vagyis hatékonyan veszi fel a harcot a káros szabadgyökökkel, melyek szemeinkben is rendkívül sok kárt képesek okozni.

...

A fekete áfonya eredményesen képes megerősíteni a szemben található hajszálereket, valamint nagymértékben javítja a szem oxigén-és vérellátását is. Mindezeket a hatásait már több tudományos vizsgálat is alátámasztja. Ezért a fekete áfonya jelentősen támogatja az éleslátás megőrzését és visszaszerzését is.

Ráadásul a fekete áfonya megerősíti a kötőszövet legfontosabb alkotórészeit, vagyis a kollagén rostokat, ami által még a zöldhályog megelőzésére is alkalmas lehet, mely a fokozódó szemnyomás eredményeként alakul ki.

A fekete áfonya legfőbb jótékony hatása, hogy támogatja a szem érrendszerét, valamint segíti a szem fényhez való alkalmazkodási képességét. Ennek köszönhetően jelentősen javítja a látás minőségét szürkületi fényben vagy sötétségben, s ezért kitűnően alkalmazható farkasvakság kezelésére.

A fekete áfonya tulajdonképpen minden szembetegség esetén jótékony hatással rendelkezik, de különösen ajánlott rendszeres fogyasztása a cukorbetegséget kísérő ideghártya problémák, valamint makuladegeneráció és szürkehályog esetén. (1.), (2.), (3.)



Igazolt hatékonyság a fekete áfonyában

1987-ben Olaszországban 40 szem-betegségben szenvedő ember részvételével végeztek kutatást. A vizsgálat eredményeként az derült ki, hogy a fekete áfonya a benne található antocianinok hatására körülbelül 80%-os javulást ért el a szem mikrokeringésében és a látás minőségében is.

Egy másik, 1960-as évekbeli kutatás pedig azt bizonyította, hogy a fekete áfonya serkenti a szem bizonyos enzimjeinek működését, amik növelik az energiatermelést.

A szemben található retina fokozottabban ki van téve az oxidatív károsodásoknak, mint a test többi sejtje. Ezért különösen felértékelődik a fekete áfonya, hiszen erős antioxidáns hatású fitonutrienseket tartalmaz, melyek eredményesen képesek megvédeni a retinát a szabadgyökök káros hatásaitól.

Egyes laboratóriumi állatkísérletek azt bizonyították be, hogy a fekete áfonyában található antocianinok valóban megvédik a retinát az oxidatív károsodásoktól. Sőt, arra is fény derült e kísérletek során, hogy a napfény káros sugarai által okozott károsodások ellen is védelmet biztosítanak a fekete áfonya hatóanyagai.

A fekete áfonya bizonyítottan hatékony a szürkehályog terápiás kezelésében. Patkánykísérletek során nyert bizonyítást, hogy a megnövelt antocianin bevitel képes lassítani a hályog növekedését.

Egy másik vizsgálatban betegeknek adagoltak napi kétszer 180 mg 25%-os antocianidin tartalmú fekete áfonya kivonatot és E-vitamint. Rendkívül jó eredmények születtek, hiszen 50 esetből 48-ban kimutathatóan lassult a szürkehályog növekedése.

S nem csupán a szürkehályog, hanem a zöldhályog, vagyis a glaukóma ellen is hatásosnak bizonyult a fekete áfonya, amit főkét a kollagén rostokat erősítő hatásának tudnak be a kutatók.

Látásjavulás fekete áfonyával

Az antocianinban gazdag áfonya nemcsak javítja a látását, hanem meg is védi a szemek egészségét. A szervezetnek az oxidáció csökkentése érdekében végzett küzdelméhez antioxidánsokra van szüksége.

Az oxidáció öregíti a sejteket — nemcsak ráncokat ereményezve, hanem olyan degeneratív betegségeket is, mint a makuladegeneráció.

Az antioxidánsok segítenek megakadályozni a makula degenerációt a szabadgyökök hiányzó elektronokkal való ellátása révén, amelyek a sejtek kiegyensúlyozásához szükségesek. Ez semlegesíti a szabadgyököket, és megakadályozza, hogy károsítsák az egészséges sejtek és szövetek kollagén mátrixát, ilyen például a makula és a makuláris pigment a szemben. 

Ez nemcsak a makula degenerációt akadályozza meg, hanem a látáskárosodás egyéb olyan gyakori formáit is, mint a szürke- és a zöldhályog.

Az antocianin koncentrációja a fekete áfonyában olyan erős, hogy néha a látásvesztést is visszafordíthatja. Nem csoda, hogy a japánok körében igen kedveltek a fekete áfonya egészségügyi előnyei, ezért a bogyót „a látás gyümölcsének” is nevezik.

A fekete áfonya nagy mennyiségben tartalmaz antocianinokat - flavonoid pigmenteket, amelyek erős antioxidánsok. Az antocianinok segíthetnek csökkenteni a szürkehályog és a makuladegeneráció kockázatát, és hozzájárulnak a szaruhártya, valamint az erek egészségének fenntartásához a szem különböző részeiben.

Ez az antioxidáns különösen előnyös a cukorbetegek számára, mivel csökkenti a gyulladás okozta károsodást és segít megelőzni a diabéteszes retinopátia kialakulását. 

A kutatók az antocianinok egyéb lehetséges előnyeit is vizsgálják, beleértve annak valószínűségét, hogy az ilyen és egyéb bioflavonoidok enyhíthetik-e a gyulladásos szembetegségeket. (1.), (2.), (3.)



...

A fekete áfonyában található vitaminok

A legtöbb fajta bogyó jelentős tápanyagtartalommal rendelkezik, a fekete áfonya azonban egészen új szintre emeli az egészségre gyakorolt jótékony hatásokat. Mint az egyik, szemei számára legegészségesebb étel, a fekete áfonya vitaminokban és tápanyagokban gazdag, és segít megakadályozni a látászavarokat és a vakságot. Ezt a hatást az alábbi, a fekete áfonyában magas koncentrációban megtalálható vitaminok biztosítják:

C-vitamin

 A fekete áfonya valóságos C-vitamin raktár, amely csökkenti a makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásának kockázatát.

Minden bogyófajta közül a feketeribizli tartalmazza a természetben megtalálható antioxidáns antocianinok legnagyobb mennyiségét, azonban a fekete áfonya is lenyűgöző eredményeket produkál.

A vörös színű bogyók, mint a goji bogyó,béta-karotint is tartalmaznak - egy másik fantasztikus szembarát tápanyagot.

A C-vitamin segít megvédeni a szervezetet a szabadgyökök támadásaitól, melyek károsíthatják a szemet, és különböző betegségek kialakulásához vezethetnek. A szem egészségének megőrzéséhez is hozzájárul azáltal, hogy csökkenti az intraokuláris nyomást, a glaukóma gyakori kiváltóját, illetve védi a látóideget.

A C-vitamin segít emellett a makuladegeneráció megelőzésében a kötőszövetek egészségének megőrzése által. Egy csésze fekete áfonya 14 mg C-vitamint tartalmaz.

A-vitamin

A fekete áfonya A-vitamint is bőven tartalmaz, ami egy másik, a szabadgyökök által okozott károk megelőzését elősegítő antioxidáns. Az A-vitamin nemcsak védi a szemet a degenerációtól és a betegségektől, hanem csökkenti a gyulladást, és enyhíti a szemszárazságot is.

E-vitamin 

Az E-vitamin aktívan dolgozik a szürkehályog megelőzésében, mikor a szemlencse zavarossá válik, ami látásromlást okoz. A szürkehályog az életkor előrehaladtával kialakuló gyakori probléma. Megfelelő mennyiségű E-vitamin fogyasztása segíthet lassítani ezt a folyamatot.

Cink

A cink különösen fontos ásványi anyag, mivel segíti más vitaminok hatékonyabb felszívódását szervezetünkben. Emellett megvédi szemünket az farkasvakság és a makuladegeneráció kialakulásától. Egy csésze fekete áfonya 0,24 mg cinket tartalmaz.

...
Fekete Áfonya bogyókból készített áfonyalé

2010 óta tízezrek kedvence

Élvezze Ön is a Mannavita fekete áfonyalé pozitív élettani hatásait. Az Egészség legyen veled!

Mannavita Fekete Áfonya lé:

Gyakori Kérdésekre válaszok

Honnan származik, hogyan készül, mi van benne?

A Mannavita Fekete Áfonya gyümölcslé, az Alpok Alján termő fekete áfonya bogyókból - Vaccinium Myrtillus - készül, kíméletes eljárással, a hatóanyagok megóvása érdekében. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott egyéb anyagot, ezért felbontás után hűtőben kell tárolni és javasolt 15-20 napon belül elfogyasztani. A gyümölcslé üvegekbe történő betöltése, bio minősített Németországi üzemben történik, szigorú élelmiszeripari szabványok alapján. (HACCP, ISO22000)

Nincs ellenjavallat, bárki fogyaszthatja. Gyerekeknek is adható. Fekete áfonya allergia nem ismert. Amennyiben nem biztos abban, hogy okoz-e Önnek ellenreakciót, az első fogyasztás alkalmával csak kis adagot vigyen be belőle és figyelje meg a hatásait a szervezetére.

Ideális étkezésektől függetlenül fogyasztani az áfonya levet, például étkezések előtt vagy után legalább 1 órával. A napi javasolt mennyiség belőle 30ml, amit egyszerre - például főétkezés után - ajánljuk bevinni. A napi adagot növelni lehet napi 4 x 30 ml mennyiségig. Nagyobb mennyiség, egyeseknél hashajtó hatású lehet.

Igen, folyamatosan fogyasztható, megszakítások nélkül. Javasoljuk ugyanakkor, hogy 2-3 hónapos folyamatos fogyasztás után, tartson 2-3 hét szünetet, mivel az a tapasztalat, hogy ezt követően ha újrakezdi a fogyasztását, jobb eredményeket érhet el vele.

Az áfonyalé íze finom, így sok éves tapasztalataink alapján, a gyerekek szívesen fogyasztják. Ha nem elég édes a gyereknek, édesíthető steviával. Gyermekeknek biztonságosan adható, 2010 óta nem kaptunk negatív visszajelzést azzal kapcsolatban, hogy gyeremeknél bármiféle ellenreakciót váltott volna ki.

A fekete áfonya gond nélkül iható terhesség és szoptatás alatt is. 2010 óta, terhes és szoptató édesanyáktól nem kaptunk negatív visszajelzéseket. Amennyiben komplikációk léptek fel a terhessége alatt és nem biztos abban, hogy ihatja-e, a fogyasztás megkezdése előtt, egyeztessen az orvossal is.

Igen alkalmazható. A gyógyszerek és a fekete áfonyalé bevitele között tartson legalább 1 óra szünetet. Egyes gyulladás csökkentő és szorongás mérséklő gyógyszerekkel interakcióba léphet, de ezek a hatások enyhék.

Felbontás előtt 18-20 °C közötti hőmérsékleten. Felbontás után hűtőben, 0-5 °C hőmérsékleten. Ne fagyassza le.

A Mannavita Áfonya gyümölcslé nem étrend-kiegészítő, így regisztrációja az OGYÉI-nél nem lehetséges.

Minden egyes gyártási tétel, mikrobiológiai - gombák, baktériumok - és nehézfém (sugárzások) vizsgálaton megy keresztül. Egyik forgalomba hozott gyártási tétel sem lépi át a megengedett érték határokat. Gyümölcsleveink többsége, bio körülmények között működő gazdaságokból származik.

Fekete Áfonya gyümölcslé, áfonyalé

Mennyi idő alatt hat az Áfonyalé?

A pozitív hatásait a legtöbb ember, már 2-3 napon belül megtapasztalja. Hosszútávon fogyasztva, az emberek többsége újabb és újabb pozitív hatásokat tapasztal. Ehhez célszerű néhány héten át napi rendszerességgel inni.

Ha nem válik be visszaküldhetem? Van rá Garancia?

Számunkra elsődleges szempont, hogy Ön elégedett legyen. Minden fekete áfonya üvegre 30 nap pénvisszafizetési garancia van. Ha nem válik be, a termék árát kérdés nélkül visszatérítjük.

Ha ma rendelek, mennyi idő alatt kapom meg a csomagot?

Az áfonyalé saját termékünk, így az év 95%-ában folyamatosan van készleten. A gyümölcsleveket saját raktárunkból küldjük Önnek. Adott munkanapon 12:00-ig leadott rendelést, az esetek 90%-ában már a következő munkanapon kiszállítjuk. A csomagot a GLS futárszolgálat viszi, vagy kérheti GLS illetve MPL (Posta) Pontra is.

Szoktak lenni kedvezmények, akciók?

Igen, vannak akciók évente többször. A tőlünk vásárlókat, e-mailben értesítjük az aktuális kedvezményekről.