Miben segíthet a fekete áfonya lé?

Erre a 11 problémára fogyasztják mások a fekete áfonyát

A fekete áfonya az első számú antioxidánsban gazdag élelmiszer, és világszerte fogyasztják gyógyító, valamint egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. A meleg zabkása vagy a palacsinta tetején lévő áfonya egy egész más szintre emelheti az ételt, miközben élvezheti a pozitív egészségügyi hatásait. 

Miben segíthet a fekete áfonya lé?

1. Jobb kognitív funkciók

A fekete áfonya az antioxidánsok kiváló forrása, melyek hatékonyan előzik meg a betegségeket, és erősítik a szervezetet. Az antocianin, az A-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, a szelén, a réz, a magnézium és a foszfor segít elejét venni a kognitív károsodásnak, és enyhíti a neurotikus rendellenességeket.

A tápanyagok említett kombinációja megakadályozza a neuronok pusztulását, és védi a központi idegrendszer egészségét. A fekete áfonyáról azt is megfigyelték, hogy enyhíti az Alzheimer-kór tüneteit. A tanulmányok arra is utalnak, hogy meggyógyíthatja a sérült agysejteket, valamint javíthatja a neuron-szöveteket, ezáltal fejleszti a memóriát. (1.), (2.), (3.)

...

2. Húgyúti fertőzés ellen

Polimerszerű molekulákból képződött vegyületeket is tartalmaz, melyek megakadályozzák a húgyút falainak belsejében felhalmozódott baktériumok növekedését. Ezek a baktériumok felelősek az olyan fertőzésekért, mint például az E. coli. A fekete áfonya antibiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, melyek által felveszi a küzdelmet a húgyúti fertőzésekkel, a gyógyulási folyamatot pedig felgyorsítja.

3. Rákmegelőzés

A fekete áfonya az antioxidánsok valóságos tárháza. Flavonoidokat és olyan vegyületeket tartalmaz, mint a pterosztilbén, ezek pedig megakadályozzák a máj- és a vastagbélrák kialakulását. A galluszsav a pterosztilbénnel együtt roncsolja és pusztítja a rák okozta szabadgyököket. A réz és a C-vitamin szintén akadályozza a rákos sejtek terjedését. (4.), (5.), (6.)

4. Alacsony GI (glikémiás index)

A magas glikémiás indexszel rendelkező élelmiszerek sok betegség okai lehetnek; a fekete áfonya glikémiás indexe azonban alacsony, ami hasznos a vércukorszint szabályozásában. Emellett ellenállóbbá teszi a szervezetet olyan betegségekkel szemben, mint a depresszió, a vesebetegség, a metabolikus szindróma és a cukorbetegség

A fekete áfonya rendszeres fogyasztása segít megelőzni a szívhez kötődő komplikációkat és egyéb krónikus betegségeket. A flavonoid alvegyületei, mint például az antocianinok megakadályozzák a 2-es típusú cukorbetegség előfordulását. (7.), (8.), (9.), (10.)



5. Öregedésgátló

Az antioxidánsok öregedésgátló hatásúak, illetve megakadályozzák a bőr és a test egyéb sejtjeinek oxidatív károsodását. Az öregedés jelentőssé válik, amikor a test szabadgyököknek és UV-sugárzás okozta károsodásnak van kitéve.

Az étrend létfontosságú szerepet játszik az öregedési folyamat lassításában; antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása segíthet megelőzni a folyamatot. A fekete áfonya segít csökkenteni a ráncok, nevetőráncok és napfoltok megjelenését. (11.), (12.), (13.)

A Fekete Áfonyalé alkalmazása

Napi javasolt: 30 ml. 1 üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz.

Fogyasztási mód: az áfonyalé iható önmagában, de keverhető más gyümölcslevekkel is.

Ekkor a legjobb: a leg ideálisabb reggel éhgyomorra vagy étkezés után legalább 30 perccel.

Tárolás: felbontás után hűtőben tárolandó és célszerű 15 napon belül elfogyasztani.

Megnézem a Webshopban

6. Vitaminok és ásványi anyagok

A fekete áfonya kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás. Mangánt, K-vitamint és C-vitamint tartalmaz, ami belülről őrzi a test egészségét.

  • Mangán: ez az ásványi anyag erősíti a csontokat; lipideket, aminosavakat, fehérjéket tartalmaz, és javítja az anyagcserét is.
  • K-vitamin: ez a vitamin a véralvadás biztosításával és a vérveszteség megakadályozásával segít abban, hogy a test gyorsabban gyógyuljon, a seb pedig hamar záródjon.
  • C-vitamin: segít az erős immunrendszer kialakításában, és számos betegség ellen harcol.

7. Egészséges szív

Magas polifenol-tartalommal rendelkezik, ezáltal küzd a szabadgyökök ellen, és kezeli a metabolikus szindrómát. Utóbbi cukorbetegségre, szívbetegségekre és elhízásra is utalhat; ezek mind szívproblémákhoz vezethetnek. Az antocianinok megakadályozzák az elhízást és a magas koleszterinszintet. A fekete áfonya gyulladásgátló tulajdonsága segít a cukorbetegség megelőzésében. (14.), (15.), (16.)

8. Egészséges immunrendszer

Az antioxidánsok, mint az áfonyában a C-vitaminnal együtt jelenlévő antocianin, nagyszerű munkát végeznek az erős immunrendszer kialakításában. A fekete áfonya több betegséget is megakadályozhat, például a rákot és a cukorbetegséget. Összetételéből adódóan az immunrendszer egyre erősebbé válik a szezonális betegségekkel, például megfázással, influenzával, valamint egyéb betegségekkel és egészségügyi problémákkal szemben.



...

9. Ragyogó bőr

Az egészséges és ragyogó bőr megfelelő bőrápolással és egészséges táplálkozással érhető el. A fekete áfonya C-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a bőr rugalmasságához, és csökkenti az arc akne vagy egyéb problémák miatti hegesedését

A fekete áfonyás maszkok használata biztosítja az egészséges bőrt. Sok bőrápolási termék működése alapul a fekete áfonya gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságain.

10. Egészséges szemek 

Megakadályozhatja az öregedés hatását szemeire és a makula degenerációt is. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően leginkább a retina élvez védelmet; ennek degenerációja teljes vagy fokozatos vaksághoz vezethet.

A fekete áfonya fogyasztása lassíthatja a degeneratív folyamatokat, így hosszabb ideig élvezheti szemei egészségét. A fekete áfonya karotinoidjai közvetlen hatást gyakorolnak a szemre, és megakadályozzák az oxidatív károsodást. (17.), (18.), (19.)

11. Antocianinok előnyös hatásai

A fekete áfonya különböző fitonutrienseket is tartalmaz, például kvercetint, myricetint és antocianinokat. Csökkenti a magas vérnyomás és a krónikus betegségek kockázatát, megelőzhetik a rákot. Az antocianinok a flavonoid csoport részét képezik, domináns vegyületei a malvidin és a delfinidin. Az antocianinok adják az áfonya jellegzetes színét, és a bőrben koncentrálódnak.

...
Fekete Áfonya bogyókból készített áfonyalé

2010 óta tízezrek kedvence

Élvezze Ön is a Mannavita fekete áfonyalé pozitív élettani hatásait. Az Egészség legyen veled!

Az Egészség legyen veled

100%-os Tiszta Fekete Áfonyalé

  • Fekete Áfonyalé 100%-os az alpok aljáról
  • Áfonyalé tisztán, adalékanyagoktól mentesen
  • Mannavita Áfonyalé
  • Fekete Áfonya bogyókból készített áfonyalé
  • Frissen préselt fekete áfonya gyümölcslé
  • Fekete Áfonya gyümölcslé, áfonyalé
  • Áfonyalé tisztán önmagában
  • Valódi 100%-os fekete áfonyalé
Mannavita FEKETE ÁFONYA lé 100%-os, 500 ml
(319 Vevő Vélemény)

1 db = 4.721 ft 5+1 ajándék = 23.571 ft (-20%)

Az erdők szélén termő fekete áfonya - Vaccinium myrtillus - bogyókból készített ital, hozzáadott anyagok nélkül. Hatékonynak bizonyul a szemek megerősítéséhez, látásromlás ellen, visszerekre, szív és ér-fal erősítéshez, áteresztő bél szindrómára, rossz vérkeringésre, memória romlás ellen, mellékvese alulműködésnél.